Numismaatikon keräilyopas

Suomen Numismaatikkoliiton julkaisema kuvallinen Numismaatikon keräilyopas on julkaistu! Luettelo on lähetetty kaikille Numismaatikko-lehden tilaajille. Luetteloa on saatavilla rajoitettu erä myös jälleenmyyjiltä.

Luettelo sisältää Suomen rahat arviohintoineen 1400-luvulta aina tähän vuoteen saakka (Turun rahat, markat, eurot). Luettelossa on myös muutamia aiheeseen liittyviä artikkeleita, joiden kautta pääsee mukavasti alkuun rahojen keräilyssä ja ovat tukena myöhemmässäkin vaiheessa. Kannattaa tutustua!

Numismaatikon käsikirja

 

Suomen kolikot ja setelit

 

Antti Heinonen: Ensimmäiset eurot

Antti Heinonen - Ensimmäiset eurot"Ensimmäiset eurot" kuvaa kiehtovasti ensimmäisen yhteisen eurooppalaisen setelisarjan suunnittelua. Lukija pääsee kurkistamaan ainutlaatuisella tavalla setelisarjan suunnitteluun, tuotantoon, turvatekijöihin, tiedotuskampanjaan ja lopulta projektin huipentumana euron käyttöönottoon käteisvaluuttana vuoden 2002 alussa. Tärkeässä roolissa ovat henkilöt setelisarjan valmistelun takana.

Kirjan tekijällä Antti Heinosella on pitkä kansainvälinen ura setelialalla. Hän oli yli kymmenen vuoden ajan Euroopan keskuspankin setelijohtaja, jolloin hän vastasi uuteen eurooppalaiseen käteisvaluuttaan siirtymisestä. Ennen siirtymistään Euroopan keskuspankkiin Heinonen vastasi Suomen Pankissa maksuvälineistä. Vuonna 2012 Suomen Pankki julkaisi Heinosen kirjan "Viimeiset markat".